DRUŠTVO MULTIPLE SKLEROZE ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

(www.dmszg-zup.hr)

 

26.09.2013. godine Savez muptiple skleroze Hrvatske obilježio je u hotelu" Holiday" Jankomir "Nacionalni dan oboljelih od multiple skleroze" na temu "Osobe s multiplom sklerozom u Evropskoj uniji" pod pokroviteljstvom Ministarstva socijalne politike i mladih, ministrice i dopredsjednice Vlade RH Milanke Opačić i Ministarstva zdravlja, ministra Rajka Ostojića.
Na svečanosti su bili prisutni uvaženi gosti: prof.dr.sc. Marija Bošnjak Pašić, prof.dr.sc. Vanja Bašić-Kes, dr.Zorislav Bobuš, predsjednik Zajednice osoba s invaliditetom Hrvatske, pravobraniteljica osoba s invaliditetom Anka Slonjšak, predstavnica Ministarstva socijalne politike i mladih, predstavnici Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje te predstavnici Ministarstva rada i mirovinskog sustava, svi predstavnici udruga oboljelih od multiple skleroze iz cijele Hrvatske i njihovi članovi.
27.09.2013. godine održan je edukativni seminar pod nazivom "Inovativni oblici komunikacije - SOS-MS", seminar i radionice pod nazivom "Skye" - nove tehnologije u službi komunikacije, na koji su bili pozvani svi predsjednici udruga članica SDMSH i njihovi zaposlenici/ce.